Все про криптовалюту

21.07.2022
1023
какие криптовалюты существуют

У 2021-му році третього січня першої криптовалюте виповнилося рівно 12 років. За цей час биткоин пройшов через злети і падіння. У нашій статті ми розповімо вам не тільки про те, що являє собою криптовалюта, але так само, як її дістати.

У 2009 році якийсь Сатоши Накамато створив биткоин і вперше запустив його в глобальну мережу. За один день він зміг заробити свої перші 50 биткоинов. Ця подія стала початком утворення криптовалютной галузі. Дана сфера незважаючи на постійно виникаючі проблеми, все ще має перспективи у майбутньому.

Розробка кріптовалюти почалася в далекому 2007 році. Воно до речі вдало збіглося з економічною кризою, який стався в 2008 році, коли багато людей перестали довіряти банківській системі.

В кінці жовтня Сатоши опублікував книгу, в якій детально описав, як буде працювати ця система. Під час розробки він спирався виключно на наукові дослідження і роботи криптографистов і шифропанков. Перша фінансова операція була здійснена через кілька днів після появи биткоина в мережі. Накамото перевів свого розробнику 10 биткоинов.

Що таке блокчейн? Блокчейн являє собою децентралізовану ланцюжок блоків, які пов’язані між собою. З їх допомогою відбувається запис операцій, що відбуваються в глобальній мережі. Даний елемент є ключовим не тільки для BTC, але також для інших цифрових валют.

Цікавий факт

Самою першою покупкою став замовлення двох піц за биткоины. У 2010 році один з розробників заплатив 10 тисяч биткоинов і натомість отримав дві великі піци. По суті, це найбільш дорогі піци за всю історію.

На момент написання статті 1BTC дорівнює 63 тисяч доларів. Здійснивши нескладні обчислення, можна визначити, у скільки обійшлася піца розробнику.

Своєю популярністю биткоин зобов’язаний Россу Ульбріхту. У 2011 році він запустив інтернет-майданчик, на якому здійснювався продаж незаконними товарами Silk Road. Оборот магазину з часом досяг 213 мільйонів доларів.

Головною загадкою у створенні биткоина залишається особистість Сатоши Накамото. Встановити, хто розробив першу криптовалюту, поки невідомо. До цих пір неясно, хто ховається за цим іменем. Був це одна людина або ціла команда?

Незважаючи на те, що журналісти знаходяться в активному пошуку кандидатів на цю роль, їх дії не принесли ніяких результатів. Лише іноді з’являються люди, які видають себе за Накамото, але пред’явити докази вони не можуть.

Чи варто купувати криптовалюту?

скільки всього криптовалют

З появою і розвитком глобальної мережі багато підприємці намагалися запустити в обіг свою власну цифрову валюту. Однак ці проекти не змогли здобути популярність, оскільки користувачі мережі не виявляли особливої довіри. Цифрову валюту можна було легко підробити.

Биткоин зміг вирішити дану проблему, використовуючи блокчейн. Ця система включає в себе всі записи про те, що сталося з криптовалютой. Таким чином, у кожного власника биткоинов є своя історія, яка ідентична іншим копій.

Незважаючи на правдивість і схожість записів у криптокнигах, підробити їх ще нікому не вдалося. Система, яка побудована на різних математичних обчисленнях здатна захистити електронну валюту від хакерських атак і підробок.

В даний час криптовалюта може скласти серйозну конкуренцію традиційній фінансовій системі.

Потенційні інвестори цікавляться, які є кріптовалюти і не пізно їх купувати. Експерти вважають, що ціна всіх криптовалют буде продовжувати рости. Якщо Ви порівняйте ціну на BTC в минулі роки з нинішньою, то помітите значну різницю.

Ринок цифрової валюти зараз тільки почав розвиватися і знаходиться на ранній стадії. Однак дана галузь потребує регулювання. Затримка в розвитку обумовлена наступними причинами:

  • висока енерговитратність,
  • відсутність законів, які регулюватимуть діяльність цієї сфери;
  • брак фахівців, які працюють з блокчейнами,

Експерти та фінансові аналітики рекомендують купувати биткоины лише в тому випадку, якщо ви хочете зробити довгострокові інвестиції, терміном не менш як три роки. Цифрову валюту купують зараз багато інвесторів і великі фонди. Їх капіталовкладення стимулюють зростання ринку. Займатися короткостроковими інвестиціями не рекомендується, оскільки даний сегмент ринку відрізняється крайньою волатильністю.

Інвестори і фонди довіряють ринку кріптовалюти. З розвитком інфраструктури буде зростати і вартість биткоина. Розвиток кріптовалюти здійснюється завдяки діяльності фінансових інститутів, обмінників і майнер. Незважаючи на те, що ринок тільки починає свій шлях, на кріптовалюти спостерігається високий попит.

Які кріптовалюти існують і як на них заробити?

Кожна людина, напевно, під час розмов чув про те, як їхні колеги, друзі або родичі навчилися заробляти на криптовалютах. Нижче ми розглянемо основні терміни і види заробітку в даній області.

Скільки криптовалют в світі?

В даний час В глобальній мережі існує понад 1500 різних цифрових валют. Але більшу популярність серед користувачів мають ті, які входять в десятку лідерів.

Все про биткоинах і криптовалюте – як отримати дохід?

Головне питання, яке цікавить багатьох, як отримати прибуток. Способів може бути кілька. Основним методом отримання биткоина є майнінг, тобто Ви отримуєте винагороду за об’єднання фінансових операцій в блоки і здійснення обчислень потрібного ключа, які запечатує даний блок. Для цього необхідне обладнання. Ви можете використовувати своє, або орендувати чуже. У другому випадку, апаратура може знаходиться далеко від Вас. Такий вид заробітку називається хмарний майнінг. Такий спосіб підходить для отримання більшості існують криптовалют.

Яка є криптовалюта і як її купити?

Іншим способом отримання цифрової валюти є її покупка в обміннику. Такі популярні ресурси Ви можете знайти в глобальній мережі. Однак на цих майданчиках курс значно відрізняється від поточного. На криптобиржах також здійснює продаж та купівля валюти цифровий. Щоб приступити до фінансових операцій, Вам буде потрібно як мінімум пройти верифікацію особистості. Від Вас можуть зажадати надіслати скан свого паспорта, прописки та інші особисті дані.

Як отримати нові види криптовалют і не витратити свої кошти?

Якщо у вас немає капіталу, який ви зможете інвестувати, то ми пропонуємо вам скористатися ще одним способом отримання цифрової валюти. Звичайно, вам не доведеться нічого вкладати, але потрібно приділити багато свого часу. У Всесвітній Павутині розроблено безліч різних «кранів», які дозволяють заробити криптовалюту. Серед варіантів можна знайти гри в автомати, ведення сторінки в соціальних мережах і багато іншого. Отримати прибуток можна шляхом поділу початкової ланцюжка валюти на дві зовсім нові, але для цього необхідно мати спеціальні навички та знання.

Які кріптовалюти є і як на них заробити?

Деякі люди до сих пір сумніваються, що на цифровий валюті можна заробити реальні гроші. Проте в даному випадку Вам потрібно бути завжди готовим до того, що Ви можете втратити свій заробіток. Це твердження не стосується майнінгу. Складність мережі постійно змінюється, тому два останніх способи не вважаються досить надійними.

Торгівля криптовалютой: чи є майбутнє?

Під трейдингом мається на увазі торгівля цифровою валютою. Для цього Вам необхідно навчитися проводити технічний аналіз графіків зростання, проте ця інформація допомагає не завжди. Інвестору також потрібно бути в курсі новин, які можуть вплинути на курс криптовалют.

Ви також можете дотримуватися стратегії утримання. Вона задоволена проста. Для цього необхідно придбати монети і залишити їх на тривалий час. Тобто Ви повинні зробити довгострокові інвестиції.

Найкращі кріптовалюти для заробітку

Ще одним способом отримання доходу з цифрових валют є участь в ICO. Дані інвестиції відрізняються високим рівнем ризику, оскільки багато проектів або розорюються, або припиняють свою діяльність одразу після збору коштів. Однак у випадку успіху ви отримаєте великий прибуток. У цій статті ми докладніше розповідаємо про інвестиції в кріптовалюти.

Багато підприємців і досвідчені інвестори рекомендують вкладати свій капітал в криптовалюту. Однак є й ті, хто вважає цифрову валюту звичайною пірамідою, великим обманом. У будь-якому випадку рішення приймати Вам. Якщо Ви хочете стати частиною цього світу, то Вам потрібно розібратися у всіх тонкощах роботи з електронною валютою.

Види криптовалют та їх вартість

список криптовалют світу

Коли мова заходить про криптовалюте, то перше, що приходить на розум – це биткоины. Однак, окрім BTC в глобальній мережі присутні й інші види електронних грошей. Вище ми вже розповіли, скільки всього криптовалют.

Нижче ми наведемо перелік усіх криптовалют за популярністю.

Альткоины являють собою варіацію від биткоинов. За основу був узятий код биткоина. Розробники попрацювали над поліпшенням коду. Таким чином відбулося розгалуження цифрових грошей. Подібний процес поділу називається хардфорком, і відбувається він, коли розробники не можуть прийти до єдиного рішення.

Відмінною особливістю биткоина є швидкість і низька вартість транзакцій. Дана валюта стала настільки популярною, що система не змогла впоратися з таким обсягом роботи. В результаті споживачам доводилося чекати завершення транзакції по кілька годин, а іноді і днів.

Розробники прийшли до висновку, що пора міняти систему, але з-за того, що у даної кріптовалюти немає єдиного власника, який би прийняв остаточне рішення з даного питання, було проведено голосування. Фахівці не змогли прийти до однієї думки і в підсумку розділилися на Bitcoin і Bitcoin Cash.

Ефір називають валютою «розумних контрактів». На відміну від попередніх електронних валют, кількість ефіру не має обмежень.

Ефір функціонує практично так само, як биткоин. Тут є майнеры, блокчейны, причому останні елементи зберігаються на комп’ютері користувача. Підробити записи в блоках неможливо.

Найшвидшою криптовалютой є Ripple. Він з’явився після внесення змін в програмне коді биткоина. На відміну від ефіру кодування Ripple була написана з нуля. Дана цифрова валюта була створена з метою підвищити швидкість здійснення банківських операцій.

До найпопулярніших можна віднести Litecoin, Dash, Nem.

Лайткоин був створений на основі коду биткоина. Він відрізняється високою швидкістю обробки транзакцій. Операції здійснюються набагато, ніж у випадку з BTC. Якщо в биткоине блоки створюються з регулярністю 10 хвилин, то в лайтконах блоки формуються швидше, приблизно кожні 2 хвилини. Кількість Litecoin не повинно перевищувати 84 мільйони одиниць.

Деш вважається анонімною криптовалютой і займає в рейтингу популярності шосте місце. В даний час на ринку присутні близько 8 мільйонів одиниць даної кріптовалюти. Головним достоїнством цієї електронної валюти є повна анонімність. Всі операції видно, однак від них немає ніякої користі, оскільки одержувач і відправник невідомий. Відстежувати чужі транзакції в системі Деш неможливо. Відомості про здійснені фінансові операції не вносяться в блоки. За запис транзакцій відповідають оператори. На їх обладнанні відбувається обробка даних. Вони отримують за надання апаратури – гроші. На практиці оператори отримують дохід, який в два-три рази перевищує заробіток майнер.

Криптовалюта Nem володіє наступними особливостями:

  • грошова маса відома і не змінюється – 9 мільярдів;
  • багатофункціональна технологія блокчейна – її механізми дозволяти зберігати і обмінюватися даними.

Система надійно захищена і відкрита, тому споживачі мають можливість здійснювати фінансові операції на будь-які відстані за лічені секунди, що дуже зручно.

Якщо ви хочете зробити інвестиції в криптовалюту, сайти можна знайти через пошукову систему. Проте будьте обережні у виборі майданчику, щоб не попастися на виверти шахраїв. Ознайомтеся з віком майданчики, її рейтингом, а також відгуками інвесторів. Також Вам слід заздалегідь визначитися, з якою криптовалютой ви плануєте працювати.

Залишити відповідь

Войдите или заполните поля ниже. Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Курс популярних валют

Цінні метали